AO3 News

Post Header

Published:
2022-02-28 17:58:36 UTC
Original:
The Library of Moria is Moving to the AO3
Tags:

A Library of Moria fejléc

A Library of Moria-t, egy Tolkien slash, femslash, általános és RPF fanfiction és fanart archívumot az Archive of Our Own - AO3-ra (A Mi Archívumunk) importáljuk.

Ebben a posztban:

Háttérinformáció

A Library of Moria 2002-ben lett alapítva, mint az egyik első Gyűrűk Ura archívum, ám hamar kinőtte magát terjedelmében és népszerűségében. Archivistái szeretettel gondozták a Library of Moria oldalt majdnem két évtizeden át, viszont a bejelentést követően, miszerint az eFiction szoftver, melyen az archívum fut, nem kerül frissítésre, hamar ráeszméltek, hogy csak idő kérdése, míg az archívum használhatatlanná válik. Azért költöztetik át az archívumot az AO3-ra, hogy biztosítsák, hogy online maradjon mindazok számára, akik élvezték az elmúlt években,és az elkövetkező években is felkeresnék.

Az Open Doors’s (Nyitott Ajtók) bizottság Online Archive Rescue Projectjének (Online Archívum Mentési Projektjének) célja, hogy segítsen archívumok moderátorainak átköltöztetni az archívumukon tárolt rajongói munkákat az AO3-ra. A Nyitott Ajtók együtt dolgozik a moderátorokkal az archívumok importálásán amikor a moderátoroknak nincs elég pénze, ideje vagy más szükséges eszköze az archívum önálló megtartásához. Rendkívül fontosnak tartjuk a Nyitott Ajtóknál, hogy együttműködésben dolgozunk azokkal a moderátorokkal, akik importálni szeretnék az archívumaikat és hogy mindig megjelöljük az alkotókat, biztosítva nekik a munkáik feletti döntéshozást. A Nyitott Ajtók együtt fog dolgozni Talullah-val, Azzy-vel és Half Elf Lost-tal azért, hogy a Library of Moria-t különálló, kereshető gyűjteménybe importálják az AO3-on. Az archívum teljességének megőrzése érdekében az összes jelenleg a Library of Moria oldalon tárolt kép az OTW (Szervezet a Transzformatív Munkákért) szerverein lesz elszállásolva, és beágyazzuk őket saját AO3 oldalukba. Előbb-utóbb a régi oldalra vezető linkek mind az AO3-as gyűjteményhez irányítanak majd, amelyben megtalálhatóak lesznek egyes importált munkák a keresés és szűrés funkciókkal.

Március után megkezdjük a Library of Moria munkáinak importálását az AO3-ra.

Mit jelent ez azok számára, akiknek a munkái megtalálhatóak a Library of Moria oldalon?

Minden alkotó e-mail címére importálási értesítést küldünk. Az importálás előtt igyekszünk ellenőrizni, hogy megtalálhatóak-e már a munkák az AO3-on. Ha igen, akkor importálás helyett meghívjuk őket a gyűjteménybe. Minden az alkotó nevében importált munka összefoglalójában megtalálható lesz az alkotó neve.

Az importált munkákat csak bejelentkezett AO3 felhasználók tekinthetik majd meg. Amint magatokénak ismertek el egy munkát, nyilvánossá tehetitek. Harminc nap után minden gazdátlan importált munka nyilvánossá válik. Ezután az oldalt véglegesen megszüntetjük.

Kérjük, hogy lépjetek kapcsolatba a Nyitott Ajtókkal a Library of Moria pszeudótokkal/pszeudóitokkal és e-mail címe(i)tekkel, ha:

  1. Szeretnétek, hogy importáljuk a munkáitokat, de az e-mailes értesítést nem arra az e-mail-címre kéritek, amit az eredeti archívumon használtatok.
  2. Rendelkeztek AO3-as felhasználói fiókkal és már feltöltöttétek ide munkáitokat.
  3. Szeretnétek saját magatok importálni a munkáitokat (akkor is, ha még nincs AO3-as felhasználói fiókotok).
  4. NEM szeretnétek, hogy áthozzuk a munkáitokat az AO3-ra.
  5. Ha nem bánjátok, hogy a munkáitokat megőrizzük az AO3-on, de a neveteket már nem szeretnétek hozzájuk adni.
  6. Bármilyen egyéb kérdésetek van.

Kérünk, hogy az e-mail tárgyában az archívum neve is szerepeljen. Ha már nem tudtok hozzáférni a Library of Moria archívumos fiókotokhoz tartozó e-mailetekhez, kérjük, lépjetek kapcsolatba a Nyitott Ajtókkal és mi majd segítünk. (Ha máshova is feltöltöttétek a munkáitokat, vagy esetleg van egyszerűbb módja annak, hogy bebizonyítsátok, ezek a Ti munkáitok, az fantasztikus; ha nem, akkor a Library of Moria archiválóival együtt dolgozva igyekszünk majd helyet adni a kéréseiteknek.)

További instrukciókért a munkáitok

Ha maradtak még kérdéseitek...

Ha további kérdéseitek vannak, látogassatok el a Nyitott Ajtók GyIK oldalára, vagy lépjetek kapcsolatba a Nyitott Ajtók bizottsággal.

Szintúgy örülnénk annak, ha a rajongók segítenének megőrizni a Library of Moria archívum történetét a Fanlore-on. Ha újak vagytok a wikiszerkesztésben, ne aggódjatok! Nézzétek meg az új látogatók oldalát, vagy kérjetek tanácsot a Fanlore Kertészektől.

A legnagyobb öröm tölt el minket, hogy segíthetünk megőrizni a Library of Moria-t!

- A Nyitott Ajtók csapata, Talullah, Azzy és Half Elf Lost.

Az ehhez a bejegyzéshez történő hozzászólás 14 nap múlva letiltásra kerül. Ha az adott dátum után bármi kérdésetek, aggodalmatok vagy megjegyzésetek lenne a bejegyzés kapcsán, kérjük lépjetek kapcsolatba a Nyitott Ajtókkal.

Az OTW számos projekt non-profit anyaszervezete, köztük az AO3-nak, a Fanlore-nak, az Open Doors-nak, a TWC-nek és az OTW Jogi Képviseletének. Rajongók által működtetett, kizárólag adományokból fenntartott szervezet vagyunk, munkatársaink mind önkéntesek. Tudj meg többet rólunk az OTW honlapján! Önkéntes fordítói csapatunkról, akik ezt a posztot is fordították, többet is megtudhatsz a Fordítás oldalán.