AO3 News

Post Header

Published:
2021-12-23 17:46:50 UTC
Original:
HarryPotterFanfiction.com is Moving to the AO3
Tags:

Logo de HarryPotterFanfiction.com

HarryPotterFanfiction.com, un arxiu de fanfiction de Harry Potter, s'importarà a l'Archive of Our Own – AO3 (Un Arxiu Propi).

En aquesta entrada:

Explicació dels antecedents

HarryPotterFanfiction.com es va estrenar el 2001 i el 2021 albergava més de 85.000 obres de gairebé 40.000 autors i autores. HPFF ja no era capaç de mantenir-se econòmicament sostenible, per la qual cosa les obres s'estan transferint a l'AO3 per salvar les moltes històries escrites per autors/es que ja no estan amb nosaltres.

L'objectiu de l'Open Doors Committee's Online Archive Rescue Project (Projecte de rescat d'arxius en línia del Comitè de Portes Obertes) és ajudar els moderadors/es d'arxius a incorporar les obres d'aquests arxius a l'AO3. Open Doors (Projecte de Portes Obertes) treballa amb els moderadors/es per importar els seus arxius quan els moderadors/es no tenen finançament, temps o altres recursos per continuar mantenint els seus arxius de forma independent. Per a l'Open Doors és molt important treballar en col·laboració amb moderadors/es que vulguin importar els seus arxius i acreditar totalment els creadors/es, donant-los el màxim control possible sobre les seves obres. L'Open Doors treballarà amb en Ronnie i la Gwen per importar HarryPotterFanfiction.com a una col·lecció separada i cercable dins de l'AO3. Per tal de preservar l'arxiu totalment, tots els fanart i gràfiques actualment a HarryPotterFanfiction.com s'allotjaran als servidors de l'OTW (Organització per a les Obres Transformatives) i s'inseriran a les seves pròpies pàgines d'obra dins de l'AO3.

Començarem a importar obres des de HarryPotterFanfiction.com a l'AO3 passat el desembre de 2021.

Què implica això per als creadors/es que tenen o han tingut obres a HarryPotterFanfiction.com?

Enviarem una notificació de la importació a l'adreça de correu electrònic que tenim per a cada creador/a. Farem tots els possibles per comprovar si ja hi ha una còpia de qualsevol de les obres abans d'importar. Si trobem que ja hi ha una a l'AO3, la convidarem a formar part de la col·lecció en comptes d'importar-la. Totes les obres arxivades en nom d'un creador/a inclouran el seu nom als crèdits o el resum de l'obra.

Totes les obres importades seran configurades per ser visibles només per als usuaris/es que hagin iniciat sessió a l'AO3. Un cop hagis reclamat les teves obres, podràs fer-les visibles per a tothom, si vols. Després de 30 dies, totes les obres que no hagin estat reclamades seran visibles per a tothom. A continuació, tancarem permanentment el lloc web.

Contacta amb el comitè de Portes Obertes amb el/s teu/s pseudònim/s i adreça/es de correu de HarryPotterFanfiction.com si:

  1. Vols que importem les teves obres, però necessites que t'enviem la notificació a una adreça de correu electrònic diferent de la que feies servir a l'arxiu original.
  2. Si ja tens un compte a l'AO3 i has importat ja les teves obres personalment.
  3. Si vols importar les teves obres personalment (també si encara no tens un compte a l'AO3).
  4. Si NO vols que les teves obres es traslladin a l'AO3.
  5. Si et sembla bé que preservem les teves obres a l'AO3, però vols que en traiem el teu nom.
  6. Si tens cap altre dubte amb el qual et puguem ajudar.

Inclou el nom de l'arxiu a l'assumpte del teu correu. Si ja no tens accés al compte de correu associat amb el teu compte a HarryPotterFanfiction.com, contacta amb el comitè de Portes Obertes i et donarem un cop de mà. Si has publicat les obres en algun altre lloc, o tens alguna manera fàcil de verificar que són teves, seria fantàstic; si no, treballarem amb el moderador i la moderadora de HarryPotterFanfiction.com per confirmar-ho.

Consulta la pàgina del Projecte de Portes Obertes per a trobar instruccions sobre com

Si encara tens més preguntes...

Si encara tens més preguntes, visita la pàgina de preguntes freqüents del Projecte de Portes Obertes o contacta amb el comitè del Projecte de Portes Obertes.

També ens agradaria que la comunitat fan ens pogués ajudar a preservar la història de HarryPotterFanfiction.com a Fanlore. Si ets principiant editant una wiki, no pateixis! Consulta el portal per a nous/es visitants o demana consell als jardiners/es de Fanlore.

Ens alegra poder ajudar a preservar HarryPotterFanfiction.com!

- L'equip del Projecte de Portes Obertes, en Ronnie i la Gwen


L'OTW és l'organització sense ànim de lucre que desenvolupa i manté projectes com l'AO3, Fanlore, Projecte de Portes Obertes, TWC i l'Advocació Jurídica de l'OTW. Som una organització gestionada per fans, totalment finançada per donatius, i amb una plantilla de voluntaris/es. Per saber més sobre nosaltres visita el lloc web de l'OTW. Per aprendre més sobre el nostre equip de traductors/es voluntaris/es, que han traduït aquesta entrada, visita la pàgina de Traducció.