AO3 News

Post Header

Published:
2020-01-30 15:35:41 -0500
Original:
International Fanworks Day 2020 is Coming Soon
Tags:

Ziua Internațională a Lucrărilor Fanilor

Se apropie din nou acea perioadă specială a anului: Ziua Internațională a Lucrărilor Fanilor! Sâmbătă, pe 15 februarie, vom sărbători Ziua Internațională a Lucrărilor Fanilor. În anul acesta vom celebra a șasea ediție a acestei zile internaționale și ne bucurăm că putem menține această tradiție!

Ce este de fapt Ziua Internațională a Lucrărilor Fanilor?

Ziua Internațională a Lucrărilor Fanilor (IFD) ne oferă ocazia să sărbătorim conținutul creat de fani. OTW (Organizația pentru Lucrări Transformative) a fost creată pentru a promova, a împărtăși și a proteja acest conținut. Avem marea șansă de a aparține unei comunități internaționale de fani și fane și sperăm că mulți dintre voi veți participa la activitățile pe care le-am pregătit cu ocazia IFD (în ziua respectivă dar și cu câteva zile înainte). În această perioadă, vom încuraja pe de-o parte creatorii să creeze noi lucrări și pe de altă parte fanii, să își manifesteze aprecierea pentru fanfiction, fanart, podfic-uri și videoclipurile descoperite în ultimele 12 luni. Oriunde te găsești pe glob și orice limbă vorbești, vrem să participi și să-ți descoperim opinia.

Provocare: care ar fi reacția personajului tău?

Pentru a pregăti cum se cuvine #IFD2020, lansăm o provocare tuturor creatorilor și creatoarelor. Ne-ar face mare plăcere dacă ai folosi această sugestie drept sursă de inspirație pentru o poveste scurtă (IFDrabble) sau schiță (IFDrawble) sau orice altă formă de creație scurtă și rapidă indiferent de mediu. Începe să lucrezi de-acum și publică-ți creația sau creațiile în februarie folosind tag-ul #IFDrabble pe rețelele sociale sau „International Fanworks Day 2020” (Ziua Internațională a Lucrărilor Fanilor 2020) pe Archive of Our Own - AO3 (Arhiva Noastră). Vom împărtăși pe rețelele sociale lucrările noastre favorite („safe for work”) între 8 și 15 februarie.

Provocarea anului acesta? Vrem să descoperim reacția personajelor când descoperă o lucrare a fanilor al cărei eroi sunt ei însuși. Cum s-ar desfășura scena în care Crowley îi arată lui Aziraphale creații ale fanilor din universul Good Omens? Ce s-ar întâmpla dacă Voldemort ar începe să citească jdemii de fanfiction Harry Potter pentru a găsi o strategie care i-ar permite să câștige războiul dintre vrăjitori? Nu putem decât să ne imaginăm ce haos ar ieși. Avem noroc, misiunea noastră este doar să ne imaginăm, a ta este să faci ca fantezia noastră să devină realitate!

Pe scurt, începe să lucrezi deja la creațiile tale și publică-le online începând cu 1 februarie. (Nu uita să folosești tag-urile!) Pe 8 februarie va apărea următoarea noastră postare legată de IFD: vom împărtăși lucrările voastre pentru această provocare și vă vom invita să participați la alte evenimente. Abia așteptăm să ne auzim cu această ocazie!


OTW este o organizație non-profit, părinte a multiple proiecte, precum AO3, Fanlore, Open Doors (Uși Deschise), TWC și Asistență Legală OTW. Suntem o organizație condusă de fani, susținută în întregime prin donații, al cărui personal este alcătuit din voluntari. Aflați mai multe despre noi pe site-ul OTW. Pentru mai multe informații despre echipa noastră de translatori voluntari, care au tradus această postare, accesați pagina de Traduceri.